Ardei umpluti cu leurdă și conopidă

Ardei umpluți cu leurdă și conopidă

Pentru ardei:

  • 3 ardei tăiați și curățați de semințe
  • o linguriță de ulei de măsline
  • sare și piper

Pentru compoziție:

  • 1 conopidă
  • 1/3 de cană de migdale mărunțite
  • 1 ceapă mărunțită
  • 2 căței de usturoi, zdobiți
  • 8 bucăți de leurdă mărunțite
  • o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

  •  preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius
  • așeasă ardeii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt
  • pune la copt pentru 20 de minute, până când ardeii devin puțin moi
  • mărunțește bucățile de conopidă cu ajutorul robotului de bucătărie
  • într-o tigaie adaugă o linguriță de ulei și migdalele, rumenește-le și lasăle deoparte într-o farfurie
  • într-o lingurita de ulei de măsline călim ceapa, usturoiul și partea albă de la leurdă 2-3 minute
  • adaugă conopida și mai lăsăm câteva minute compoziția la foc mic
  • ia de pe foc si adaugă parțile verzi de la leurdă
  • așează câteva linguri din compoziție în fiecare jumătate de ardei și servește.