Ardei umpluti cu leurdă și conopidă
Ardei umpluți cu leurdă și conopidă
Pentru ardei:
- 3 ardei tăiați și curățați de semințe
- o linguriță de ulei de măsline
- sare și piper
Pentru compoziție:
- 1 conopidă
- 1/3 de cană de migdale mărunțite
- 1 ceapă mărunțită
- 2 căței de usturoi, zdobiți
- 8 bucăți de leurdă mărunțite
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
- preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius
- așeasă ardeii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt
- pune la copt pentru 20 de minute, până când ardeii devin puțin moi
- mărunțește bucățile de conopidă cu ajutorul robotului de bucătărie
- într-o tigaie adaugă o linguriță de ulei și migdalele, rumenește-le și lasăle deoparte într-o farfurie
- într-o lingurita de ulei de măsline călim ceapa, usturoiul și partea albă de la leurdă 2-3 minute
- adaugă conopida și mai lăsăm câteva minute compoziția la foc mic
- ia de pe foc si adaugă parțile verzi de la leurdă
- așează câteva linguri din compoziție în fiecare jumătate de ardei și servește.