Tigaie picantă

Tigaie picantă

      Ingrediente pentru 2 porții:

-          300 g piept de pui

-          3 dovlecei

-          1 ceapa mare

-          1/2 ardei iute

-          1 ardei gras

-          2 morcovi

-          Cimbru sau mărar

-          Sare, piper

 

Mod de preparare:

1. Pune intai pieptul de pui taiat fasii intr-o tigaie neaderenta, cu o lingura de ulei de masline.

2. Cand carnea abia incepe sa prinda culoare, adauga ceapa taiata mai mare si amesteca bland.

3. Pune morcovii taiati fasii dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie.

4. Dupa 10 min se pune ardeiul iute tocat fin si ardeii taiati fasii . Amesteca usor si continuu, iar dupa 2-3 minute in urma ardeilor se pun dovleceii (taiati fasii).

5. Spre final adauga sare si piper, omogenizeaza bine, apoi acopera tigaia cu un capac. Mai lasa aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand prin clatinare.

6. Cum ai inchis focul, ia capacul si presara cimbrul tocat.

7. Lasa tigaia asa aprox. 5 minute pe ochiul incins, sa se aseze si sa mai scada putin sosul.

8. Pofta buna!