Tigaie picantă
Tigaie picantă
Ingrediente pentru 2 porții:
- 300 g piept de pui
- 3 dovlecei
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei iute
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- Cimbru sau mărar
- Sare, piper
Mod de preparare:
1. Pune intai pieptul de pui taiat fasii intr-o tigaie neaderenta, cu o lingura de ulei de masline.
2. Cand carnea abia incepe sa prinda culoare, adauga ceapa taiata mai mare si amesteca bland.
3. Pune morcovii taiati fasii dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie.
4. Dupa 10 min se pune ardeiul iute tocat fin si ardeii taiati fasii . Amesteca usor si continuu, iar dupa 2-3 minute in urma ardeilor se pun dovleceii (taiati fasii).
5. Spre final adauga sare si piper, omogenizeaza bine, apoi acopera tigaia cu un capac. Mai lasa aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand prin clatinare.
6. Cum ai inchis focul, ia capacul si presara cimbrul tocat.
7. Lasa tigaia asa aprox. 5 minute pe ochiul incins, sa se aseze si sa mai scada putin sosul.
8. Pofta buna!